Den første daten

Rating:
Du har stemt vellykket. Beklager, du kan bare stemme en gang.

Å møtes i virkeligheten kan være forferdelig nervepirrende, fantastisk hyggelig og samtidig ekstremt skummelt! Det resulterer vanligvis i svette hender, nervøs samtale i begynnelsen før stemningen vanligvis letter og dere kan bli kjent med hverandre på ordentlig. 

Vent ikke for lenge med å treffe daten din. Det er nemlig det personlige møtet som er aller viktigst. Her ser du fort om dere vil kunne passe sammen. Hvis du venter for lenge, risikerer du å bruke mye unødvendig tid og krefter på noe som allikevel ikke kan bli til noe. Du risikerer også å bygge opp altfor store forventninger og kan derfor bli skuffet når du treffer vedkommende.

Her er noen tips til hva du bør tenke på før og på den første daten. 

  • Snakk alltid med vedkommende over telefon før du treffer ham eller henne. Da slipper du de helt store overraskelsene. Hvis du gjennom samtalen finner ut at du ikke har lyst å treffe vedkommende allikevel, har du alltid anledning til å trekke deg.

  • Planlegg gjerne en tidsramme på daten din. For eksempel møt hverandre på en kaffe et par timer før en av dere eventuelt har en avtale, eller en middag på en hverdag slik at kvelden ikke kan avsluttes for sent. Dette er lurt fordi det tar vekk presset og stresset som kan komme for begge, ved å ikke vite når daten avsluttes. Dersom gnistene ikke flyr er det også godt å vite at daten har et endepunkt og at du komme deg unna uten for mange unnskyldninger. Dersom daten går strålende kan neste date avtales uten en tidsramme

  • Inviter ikke daten din hjem til deg privat første gang. Velg i stedet et offentlig sted, for eksempel en jernbanestasjon, en kafé mv., der det er andre mennesker til stede. Fortell gjerne til venner eller bekjente hvor du skal og oppgi din adresse og ditt tlf nummer samt hvor lenge du har tenkt å være borte. Dette bare som en ekstra sikkerhet. 

  • Bli ikke skuffet om den første daten din ikke fører til full klaff. Ofte må du treffe flere personer før du finner en du ha lyst å bli bedre kjent med. Vær heller ikke altfor kritisk. Noen vil du trenge lengre tid på å komme inn på, mens andre blir du kjent med med en gang. At den du treffer, kanskje ikke svarer helt til forventingene, behøver ikke å bety at det ikke er noe å bygge videre på.

  • Det er nesten ikke verdt å nevne - det er jo en selvfølge - men for sikkerhetsskyld: Møt opp i tide!

  • Slapp av, det er vanlig å være nervøs og daten din er nok svært nervøs også. Det kan være lett å prate for mye når man er stresset og føler seg litt ubekvem, for å dekke over pinlige stille øyeblikk. Det er derfor også viktig å huske på å stille den andre personen spørsmål, slik at begge får muligheten til å prate om seg selv. 

  • Ofte kommer tidligere forhold og ekskjærester opp i samtalen. Dersom du blir spurt om ekskjærester, prøv å svar nøytralt. 

  • Det er alltid høflig å tilby å betale sin del av regningen. Det skal vel også sies at selv om likestillingen er kommet langt kan det være at det forventes at mannen tilbyr seg å betale på den første daten. 

  • Et siste tips, som også er en gammel klisje, men likevel utrolig viktig! Vær der seg og slapp av. Det er jo ønskelig at daten din skal like deg for den du er, så det er like greit å ha det som mål- også på første daten!