Hvordan lage en god profil

Rating:
Du har stemt vellykket. Beklager, du kan bare stemme en gang.

Alles om har vært borti sosiale media sider slik som Facebook, vet viktigheten av å ha en bra profil. På en datingside, der målet å komme i kontakt med mennesker du ikke kjenner fra før, blir det derfor spesielt viktig at profilen er en bra representasjon av deg selv! Profilen er uhyrlig viktig del av nettdating og kan være nøkkelpunktet for suksess.  Du skal jo tross alt "lokke" folk til å ville ta kontakt! Det er derfor uten tvil verdt å bruke litt tid på å utforme angnet ditt...

Brukernavnet ditt - La det bli lagt merke til

Det å finne et brukernavn som blir lagt merke til, er første utfordringen til å lokke beiliere inn på profilsiden din. Det er også en strålende mulighet til å avsløre litt av personligheten din. For at brukernavnet ditt skal bli lagt merke til kan det være lurt å velge noe original og noe som er lett å huske. Mange anbefaler også å velge noe som sier litt om deg selv. 

Tenk over interessene dine, hvor du bor og din bakgrunn før du velger. For eksempel kan «Italiafeber» passe for en som elsker å reise til Italia, på samme måte som «Friskus» kan oppfattes som en som trives i friluftsliv.

Når du velger brukernavn, bør du tenkte nøye over om brukernavnet høres for sentimentalt eller desperat ut. "EnsomDameOslo" høres ikke like tiltrekkende ut som "BlomsterPiken". 

Tenk deg nøye om før du velger brukernavnet. Mange nettsteder lar deg nemlig ikke endre dette i ettertid, og du vil ikke være stuck med "VelgerSenere123".

Åpningsreplikken

Brukernavnet sammen med åpningssetningen til din profil er ofte det eneste andre vil se når de går gjennom lister med profiler, før de bestemmer seg hvilke medlemmer de vil lese mer om. Denne setningen er derfor svært viktig og bør friste andre til å ville lese mer. Vær original! Ikke gjør som du gjør i et intervju "Jeg heter Ragner, er bosatt og jobber i Oslo." Du bør heller starte med å skrive noe som gjør leseren nysgjerrig på å lese mer. Dette er ikke lett, men absolutt mulig å få til! Gå gjerne gjennom andres profiler og ta inspirasjon fra de som vekket nettopp din nysjerrighet. 

Ha med bilde

De fleste synes det er lettere å ta kontakt med noen som de kjenner utseendet på. Derfor vil vi sterkt anbefale deg å legge ut et bilde av deg selv.

Et bilde sier jo gjerne mer enn tusen ord. Det viser seg også at de som legger ved et bilde, får opptil 15 ganger så mange henvendelser som dem som bare legger ut tekst på profilen.

Er du redd for å bli gjenkjent hvis du legger ut et bilde? Da bør du huske på at alle de som er inne på datingnettsiden er ute i samme ærend som deg. 

Kryss av i de riktige boksene

Dersom dere har lest beskrivelsene våre av diverse norske nettsteder, har dere nok lagt merke til at de aller fleste har en form form relasjonstest, personlighetstest eller matchingtest. Bruk gjerne litt tid på å gjøre disse testene. Det er tross alt informasjonen du gir her, de fleste datingnettstedene bruker til å foreslå passende profiler til deg. Pass på, det er kan være lett å  krysse feil eller bare la dem være på de forhåndsbestemte innstillingene som er helt feil for deg.

Beskriv deg selv 

Hvilken type er du: Utadvendt? Innadvendt? Humoristisk? Seriøs?

Hvilke verdier betyr mye for deg? Er du for eksempel personlig kristen? Humanist? Opptatt av miljøet? Hvilke interesser har du? Og hva gjør du ellers på fritiden? Nevn gjerne interesser som skiller deg ut fra mengden! 

Tenk detaljer

Hva er det som karakteriserer deg?
Liker du for eksempel å stå opp tidlig en søndags morgen for å få med deg soloppgangen?
Elsker du å gå til bakeren sammen med en venninne?
Liker du å reise, fortell da hvor du liker å reise.
Det er slike små ting som gjør at andre medlemmer kommer til å falle for nettopp din profil.

Unngå klisjeer

Leser man kontaktannonser, er det veldig mange uttrykk som går igjen:
«Jeg tar bare et glass i godt selskap».
«Jeg trives like godt i dongri som i selskapskjole.» osv.
Prøv å unngå dette.
Velg heller dine egne formuleringer. Det blir mer originalt og skiller deg ut fra mengden.

Sjekk gramatikken

Det er lett å skrive ord feil eller utelate et ord. Men dette bør du for all del unngå når du skal presentere deg selv på nettet. For mange er en rettskrevet profiltekst et alfa og omega for at de skal svare.

For å være sikker på at du har stavet alle ord riktig, er det lettest å lime inn profilteksten din i ditt Word-program og ta en stavekontroll her. Gjør du dette, kan du få flere svar enn du ellers ville ha fått.

Ikke pynt på sannheten

Vær ærlig når du skriver profilen din. Du er mest sannsynlig på datingsiden fordi du etter hvert vil møte folk i levendel live - og det betyr at du også vil bli sett i levende live! Det er absolutt ikke nødvendig å lyve på verken utsteende eller karriere og status! Selvfølgelig, du trenger ikke legge ut om dine innerste hemmeligheter og dårligste sider, men å overdrive eller lyve er ikke anbefalt. Det er nok av medlemmer som vil ta kontakt med deg for den du er i virkeligheten! Og det er vel det du også egentlig ønsker?

Positive og glade mennesker er attraktive mennesker

Ingen liker en som klager mye, eller har mye negativitet. Du har stort sett ikke muligheten til å skrive så fryktelig mye om deg selv i en profiltekst, så en negativ setning du egentig ikke mener så mye med, kan gi feil inntrykk av deg. Vær positiv til deg selv og omverdenen og fokuser på de gode tingene i livet.

Hva leter du etter? 

Dersom du vet hva slags partner du er ute etter, kan du si dette i profilen din. Her gjelder den samme regelen "vær positiv". Ikke list om alle kvalifikasjonene du IKKE vil vedkommende skal ha. Beskriv heller hva de BØR ha.

Dersom det er en en spesiell ting du absolutt ikke vil ha, kan du selvfølgelig nevne dette. Bare ikke lag listen veldig lang. 

Skriv med "pashion"!

Profilen din er ikke en jobbsøknad! Du vil ikke bare liste opp egenskaper og interesser. Profilen din er også ment for å vise av personligheten din og tilrekke andre følelsesmessig! Suppler med følelser og tanker.