Hvordan velge en Datingside?

Rating:
Du har stemt vellykket. Beklager, du kan bare stemme en gang.

Hvordan skal man velge rett datingside i mylderet av datingsider? Hva skal man se etter? Er du 50 +, vil du gjerne bli medlem på en senior datingside som henvender seg til din aldersgruppe - f.eks. 50plusstreffen.no? Er du ung, vil du gjerne være på en datingside der det er flest unge, og der kanskje også aktiviteter er rettet mot din aldersgruppe?

Er du ikke velbevandret innen PC-bruk, vil du gjerne ha en enkel datingside å forholde deg til, men er du en avansert bruker, vil du gjerne bli medlem på et datingnettsted der funksjonene er mange. 

Definer hva du er ute etter 

Du vet hva du vil få ut av medlemskapet ditt på en datingside. Kanskje du er ute etter en kjæreste, eller en framtidig ektefelle, eller kanskje du er ute etter en uskyldig flørt, en enkel date, eller et one-night-stand. Mulighetene er mange, og det er antall datingsider i Norge også!

Det finnes noen for en hver smak. For eksempel for den seriøse dateren passer nettsteder som Match, Sukker, 50plusstreffen, be2 og q500, men for de som ønsker en flørt med "no strings attached" er kanskje Prime-Date eller VictoriaMilan mer passende. Skeiv passer for de homofile eller bifile, kristendate for de kristne og frodig.no for de overvektige. Som du ser er det mange muligheter. 

Pris

De fleste datingsider har mulighet for gratis medlemskap, men dersom du ønsker tilgang til alle funksjoner, må du betale. Prisen er ikke høy, sammenliknet med å delta på andre arenaer der man treffer det annet kjønn, så du bør ikke nøle med å gå inn for et betalt medlemskap. 

Fordeler med betalt medlemskap

  • Andre opplever deg som mer seriøs - ikke bare én som bare er nysgjerrig
  • Du får tilgang til flere funksjoner
  • Du blir som regel mer eksponert

Antall medlemmer i din aldersgruppe

De fleste vil møte andre på samme alder. Selv om et datingnettsted har mange medlemmer betyr det ikke nødvendigvis at det er mange medlemmer som er aktuelle for deg. Derfor kan det være lurt å finne ut av dette før du registrerer deg som medlem.

Antall betalende medlemmer

  • Det betyr flere seriøse, aktive medlemmer.

Aktivitet

  • Er det mulig å delta i diskusjoner, skrive på veggen hos hverandre , lage blogg, osv. 

Tilbud IRL (in real life - i virkeligheten)

  • Arrangeres det fester og turer for din aldersgruppe? Kan medlemmene selv invitere til treff og turer?

Kommunikasjon

Flere datingsider tillater at betalende medlemmer sender melding til gratismedlemmer. Men det er ikke alltid at gratismedlemmer gis mulighet til å svare. De må først oppgradere medlemskapet til betalende. Det påvirker din mulighet til å kommunisere med andre.

Kan du se hvem som er betalende medlemmer? Kan du ikke det, risikerer du å sende meldinger uten at du vet om vedkommende kan svare deg.

Er det mulighet for å chatte med én eller flere på en gang?  I et chatrom kan du delta i diskusjoner med medlemmer som er online, og det kan være et godt sted å bli kjent med flere.

Søkefunksjon

Jo flere kriterier du kan legge inn i ditt søk, desto større sjanse er det for å finne noen som matcher dine krav. Men husk – kravene du stiller må ikke være så store at nesten ingen slipper gjennom nåløyet. Husk at du kan leve med mange unoter, hvis vedkommende er perfekt ellers.

Annet

Video av deg selv – Det kan virkelig vise andre hvem du er. Husk at alle ikke er så fotogene, og du får ikke alltid fram glimtet i øyet på et fotografi. En person som ikke er så pen i utgangspunktet, kan framstå som veldig attraktiv pga utstrålingen som kommer fram på en film.

Webkamera chat – Dette kan også være nyttig før du bestemmer deg for å treffe en person.

Forums & Chatrooms: Her kan du få sett en større del av personligheten enn det som kommer fram på profilen.

Matching: Noen nettsteder ber deg besvare massevis av spørsmål slik at datasystemet kan plukke ut passende matcher til deg. Dette kan være en god ting – iallfall hvis alle kjenner seg selv og svarer ærlig på spørsmålene. Faren kan være at folk framsitller seg bedre enn de er.

Er det lett å registrere seg?

Noen nettsteder ber om massevis av informasjon før du er ferdig registrert. Dette kan bli en frustrende opplevelse, og mange kan svare i hytt og vær for å bli ferdige. Mange nettsteder lar deg komme tilbake for å fylle inn tomrommene, så det går jo bra!

Lett å bruke – navigasjon

Brukervennlighet er et viktig kriterie når du skal velge en datingside. For det første, bør den ha et bredt spekter av søkeparametere for å hjelpe deg med å finne akkurat de medlemmene du er interessert i. Deretter bør resultatene vises på en slik måte at du raskt og enkelt kan skimme gjennom potensielle partnere og finsortere de du kunne tenke deg å kontakte. Mange nettsteder løser dette ved at du kan legge dem til en favoritt liste. Andre faktorer som er viktige i forhold til brukervennlighet, er skriftstørrelse, enkel navigasjon gjennom forskjellige funksjoner, og tilgjengelig informasjon om bruk av nettstedet. Mange datinsider har hyggelig kundestøtte og dette er også et stort pluss dersom du skulle trenge litt ekstra hjelp.